На Кіровоградщині виявлено 43 види нехарчової продукції, яка не відповідає встановленим вимогам технічних регламентів
опубліковано 28 липня 2020 року о 16:57

Починаючи з 2 кварталу 2020 року, фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Кіровоградської області провели 13 планових та 1 позапланову перевірок характеристик продукції. Це побутова техніка, освітлювальна апаратура, дитячі іграшки, радіообладнання. За результатами перевірок виявлено 43 види продукції, яка не відповідає встановленим вимогам, та винесено 43 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів до суб’єктів господарювання. 

Варто зазначити, що суб’єкти господарювання беззаперечно виконують рішення посадових осіб, тож штрафні санкції, згідно з новими вимогами законодавства, не застосовувалися.

Йдеться про Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду», що набрав чинності 26 березня 2020 року. За цим Законом штрафні санкції значно зросли, однак їх застосування відтерміноване. Зміни до законодавства надали суб’єктам господарювання змогу уникнути накладання штрафних санкцій шляхом виконання обмежувальних (корегувальних) рішень, які винесені органом державного ринкового нагляду, у строк, погоджений із суб’єктом господарювання.

У випадку ж недопуску посадових осіб до проведення перевірки та перешкоди законним діям посадових осіб під час проведення перевірки застосовуються штрафні санкції, що складають 170 000 грн незалежно від форми власності суб’єкта господарювання.

Ці та інші питання роботи обговорили фахівці у сфері державного ринкового нагляду Головного управління Держпродспоживслужби та управління Держпраці в Кіровоградській області під час онлайн-семінару з питань впорядкування та вдосконалення процедури здійснення державного ринкового нагляду у відповідності до Законів України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та «Про загальну безпечність нехарчової продукції». До заходу долучилися колеги з Хмельницької, Дніпропетровської, Київської, Чернігівської та Черкаської областей.

Основною метою спілкування фахівців стало розуміння порядку створення розпорядчих документів стосовно підготовки, проведення та оформлення результатів перевірок. 

Учасники онлайн-семінару, розглянувши практичні аспекти здійснення ринкового нагляду, проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення, дійшли висновку, що спільними зусиллями можна досягти кращих результатів у напрямку впорядкування процедури здійснення державного ринкового нагляду та контролю за нехарчовою продукцією.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux