На Кіровоградщині стартує дитяча оздоровча кампанія
опубліковано 08 червня 2021 року о 12:12

Відповідно розпорядження голови Кіровоградської ОДА з 10 червня в області розпочинається кампанія з літнього оздоровлення та відпочинку дітей. З метою створення безпечних умов перебування дітей під час літнього оздоровлення та відпочинку Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області визначило заходи щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя.

Фахівці Головного управління разом з фахівцями територіальних підрозділів Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, під час онлайн-наради, обговорили основні питання з організації оздоровлення та відпочинку дітей, дотримання вимог санітарного законодавства, а також створення безпечних умов для дітей в період підвищеного ризику щодо можливості захворювання на COVID-19.

Під час наради, заступник начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Галина Сабадаш зосередила увагу на необхідності безумовного дотримання суб’єктами господарювання вимог Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів. Також, дотримання протиепідемічних заходів, передбачених постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України. Зокрема, доповідач зазначила, що готовими до роботи у літній оздоровчий період вважаються заклади оздоровлення та відпочинку, які відповідають вимогам діючого законодавства та забезпечили:

належне медичне обслуговування;

наявність якісної питної води;

чистку та дезінфекцію систем водопостачання та резервуарів;

дієвий контроль за роботою харчоблоків, організацією харчування;

уклали договори про проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації та вивіз твердих побутових відходів;

привели у відповідність території та місця для купання дітей;

погодили примірні двотижневі меню;

виконали плани-завдання щодо покращення матеріально-технічної бази та створення безпечних умов оздоровлення та відпочинку дітей тощо.

З метою здійснення державного нагляду за дотриманням вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення у дитячому закладі оздоровлення/відпочинку фахівці Держпродспоживслужби здійснюватимуть перевірки таких закладів протягом кожної зміни.

Важливим питанням при розміщенні дітей в закладах відпочинку є наявність медичної довідки встановленого зразка (форма 079/о «Медична довідка на школяра, що виїздить у дитячий оздоровчий заклад»), що має бути видана не пізніше, ніж за 3 дні до початку табірної зміни. Довідка має містити дані про щеплення, результати огляду на педикульоз, інформацію про епідоточення, що видана не пізніше, ніж за 3 дні до заїзду.

До того ж, крім стаціонарних закладів оздоровлення на різних адміністративних територіях області можуть бути організовані інші види оздоровлення/відпочинку (дитячі наметові містечка тощо). Тому необхідно врахувати, що такий вид відпочинку може бути організований лише у відповідності до вимог Державних санітарних норм та правил влаштування, утримання та організації режиму діяльності дитячих наметових містечок, затверджених наказом МОЗУ від 07 лютого 2012 року №89.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux