Фахівці Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини зафіксували недотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів під час планової перевірки ресторану. Під час цього заходу контролю фахівці встановили, що у закладі громадського харчування перебувала в обігу протермінована продукція, а також продовольча сировина, на яку відсутні супровідні документи, що засвідчують її походження та безпечність.
Окрім того, фахівці Служби зафіксували, що готові страви та харчова продукція зберігаються в морозильних камерах без дотримання вимог товарного сусідства. Через відсутність контрольних термометрів у морозильних та холодильних камерах неможливо підтвердити дотримання температурних режимів зберігання продукції, що унеможливлюють розмноження мікроорганізмів та формування токсинів тощо.
Виявлені в закладі порушення є такими, що створюють загрозу для життя та здоров’я людини, за що передбачена відповідальність відповідно до п.1 ч.1 ст.65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
За результатами перевірки на фізичну особу-підприємця було накладено штраф у сумі 28 338 гривень.