На Харківщині тривають комісійні перевірки стану готовності закладів освіти до роботи в новому 2024/2025 навчальному році в умовах воєнного стану
опубліковано 21 серпня 2024 року о 16:00

На території Богодухівської та Краснокутської громад з 01.08.2024 по 14.08.2024 робочі групи за участю представників Богодухівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області провели обстеження закладів освіти, наявних укриттів та стану їх готовності до прийому дітей. Мета – вивчення стану готовності закладів та установ освіти до роботи в новому 2024/2025 навчальному році. Під час організації освітнього процесу в закладах освіти Богодухівського району в умовах воєнного стану головним є створення безпечних умов навчання, спрямованих на збереження життя та здоров’я дітей, дотримання вимог чинного санітарного законодавства.

Також члени робочих груп обговорили оновлення форми організації харчування дітей у закладах дошкільної й загальної середньої освіти та приділили особливу увагу питанням профілактики харчових отруєнь і кишкових інфекцій у дитячих організованих колективах.

Під час роботи комісій представникам органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, засновникам та керівниками закладів освіти було наголошено на необхідності проведення лікарями медичних оглядів дітей перед початком нового навчального року та не допуску до роботи працівників, які своєчасно не пройшли обов’язковий медичний огляд відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23 липня 2002 року № 280 «Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб».

За результатами проведених обстежень з метою попередження та усунення шкідливого впливу факторів навколишнього середовища на здоров’я дітей при наданні послуг з освіти, запобігання поширенню інфекційних хвороб, профілактиці захворюваності, створення безпечних та сприятливих умов для навчання, дотримання вимог чинного законодавства засновникам та керівниками закладів освіти в разі організації навчання за очною та змішаною формами було запропоновано забезпечити:

  1. Проведення лабораторних/інструментальних досліджень, передбачених Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти, затвердженим наказом МОЗ України від 25.09.2020 №2205, Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів, затвердженим наказом МОЗ України від 24.03.2016 №234, у тому числі дослідження проб питної води.
  2. Огляд дітей на педикульоз перед початком нового навчального року, після канікул згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28.03.1994 №38 «Про організацію та проведення заходів по боротьбі з педикульозом».
  3. Харчування вихованців та учнів згідно з погодженим з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області примірним чотиритижневим сезонним меню або використовувати меню, рекомендовані Міністерством охорони здоров’я України.

Спеціалісти Богодухівського районного управління надають керівникам навчальних закладів консультативно-методичну допомогу та проводять санітарно-просвітницьку роботу задля доведення закладів освіти до вимог чинних санітарних норм та забезпечення епідемічного благополуччя.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux