На Херсонщині за минулий тиждень виявлено порушення на 172 об’єктах
опубліковано 22 квітня 2020 року о 15:24

22 квітня 2020 року на Херсонщині в селі Чорнобаївка Білозерського району було проведено комісійну перевірку об’єктів, функціонування яких дозволено під час карантину.

У ході перевірки члени комісії встановили, що магазини дотримуються графіку вологого прибирання, продукти харчування фасовані або накриті, співробітники забезпечені засобами індивідуального захисту, є дезінфекційні засоби для відвідувачів. До магазинів з малою пощею не пускають більше двох покупців і без захисних масок, товар відпускається виключно продавцем, самообслуговування заборонено.

Усім власникам і працівникам надані рекомендації щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і карантинних вимог.

Також у одному з місцевих магазинів були зафіксовані і порушення не лише карантинних, а й санітарних вимог виявили у місцевому магазині. Брудний холодильник, пил і бруд у самому приміщенні, засоби індивідуального захисту знаходилися запаковані і відвідувачі магазину не мали вільного доступу до користування. За порушення вимог карантинного режиму суб’єкт господарювання отримав попередження від правоохоронних органів.

Окрім того, був зафіксований випадок продажу свіжих овочів та фруктів прямо з багажника власного авто. З даними особами було проведено профілактичну бесіду та попереджено про подальшу відповідальність у разі повторення ситуації.

Подібний моніторинг проводиться щоденно по всій області. Лише за минулий тиждень проведено 1185 моніторингових та комісійних відвідувань об’єктів. У ході комісійних обстежень перевірено 27 комунальних підприємств водопостачання з відбором проб води для лабораторних досліджень. Охоплено перевірками 696 діючих об’єктів та підприємств транспорту, транспортних одиниць щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних та обмежувальних заходів в період карантину.

У ході моніторингових відвідувань виявлено 28 об’єктів що продовжують функціонувати всупереч заборони їх діяльності та на 172 об’єктах, що мають право на функціонування, встановлені порушення протиепідемічних і профілактичних заходів.

За недотримання карантинного режиму співробітниками Національної поліції складено10 протоколів про адміністративні правопорушення. За результатами моніторингових відвідувань фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  направлено 9 листів до територіальних органів Національної поліції про порушення суб’єктами господарювання обмежувальних заходів, 14 листів до органів місцевого самоврядування та 5 листів до керівників підприємств.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux