На Донеччині обговорили питання недопущення поширення грипу птиці
опубліковано 03 лютого 2020 року о 16:00

29 січня 2020 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (далі ‒ ДНПК) при Донецькій облдержадміністрації, у якому взяли участь голови ДНПК при райдержадміністраціях і міських радах області, представники місцевих органів влади, фахівці управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області та представники державних лікарень ветеринарної медицини області.

Під час засідання учасники обговорили питання заходів з недопущення поширення збудника грипу птиці на території Донецької області.

Фахівці Держпродспоживслужби області поінформували присутніх про епізоотичну ситуацію з високо патогенного грипу птиці, про заходи з недопущення поширення збудника грипу птиці на території Донецької області. Також було розглянуто питання щодо порядку реагування у разі встановлення діагнозу на грип птиці, застосування стандартних та новітніх способів захисту птахівничих господарств, методів боротьби зі стихійною торгівлею.

Особливу увагу було приділено оновленню незнижуваних резервів засобів для проведення заходів з ліквідації особливо небезпечних, в тому числі спільних для тварин і людей інфекційних захворювань.

Представники Донецької регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті повідомили про заходи з недопущення занесення пташиного грипу при перетині кордону пішки та на транспорті.

Окрему увагу було приділено інформації Державної установи «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» про особливості перебігу та запобіжні заходи з недопущення корона вірусної інфекції серед людей.

Рішенням ДНПК зобов’язано відповідальних виконавців та запропоновано зацікавленим суб’єктам вжити невідкладних запобіжних заходів для підтримання стабільної і керованої епізоотичної ситуації з високо патогенного грипу птиці, застосування новітніх способів захисту птахівничих господарств, боротьби зі стихійною торгівлею. Рішення доведене до виконання і проведення засідань ДНПК на районних і міських рівнях та в ОТГ. Заходи з виконання тривають.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux