З метою усунення потенційних ризиків виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних зі спалахами інфекційних захворювань, а також запобігання ускладненню санітарно-епідеміологічної ситуації в області у громадах Чернігівщини триває робота комісій по моніторингу безпечних умов учнів в освітніх закладах, створених на виконання рішень протоколу позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22 січня 2025 року № 1.
Фахівці Новгород-Сіверського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування, відділу освіти, Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб взяли участь у комісійних обстеженнях закладів освіти району. У процесі роботи комісія звертає увагу на дотримання освітніми закладами санітарно-гігієнічних норм і вимог щодо запобігання поширенню інфекційних захворювань. З працівниками закладу освіти проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій. За результатами моніторингу надаються відповідні фахові рекомендації та пропозиції.