Спеціалісти Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області 26 листопада взяли участь у семінарі для керівників та кухарів закладів відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області.
Серед ключових питань – організація харчування здобувачів освіти в освітніх закладах громади.
Присутніх було проінформовано про останні зміни, внесені постановою КМУ від 4 жовтня 2024 №1145 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчування учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024 році» до Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Приділено увагу питанню щодо вимог до приготування готових страв з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), здійснення закупівель харчових продуктів та/або послуг з харчування.