На минулому тижні відбувся вебінар, організований Департаментом економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області. У режимі онлайн до заходу мали змогу долучитися суб’єкти господарювання, які займаються виробництвом, обігом харчових продуктів; представники територіальних громад, районних військових адміністрацій.
Під час вебінару було обговорено ряд питань щодо законодавства при провадженні діяльності суб’єктами господарювання, які займаються виробництвом, обігом харчових продуктів.
Зокрема, заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області – начальник відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Руслан СІРОБАБА детально висвітлив питання про загальні положення законодавства, що регламентують здійснення державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. Також фахівець розповів про процедуру видачі й відмови у видачі, тимчасового припинення дії експлуатаційного дозволу для операторів ринку, що провадять діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження та проведення державної реєстрації потужностей операторів ринку, нагадав про відповідальність за порушення законодавства. Окремо зупинився на питанні щодо розробки та впровадження системи НАССР. Руслан Сіробаба також приділив належну увагу практичним аспектам у цій сфері із наведенням конкретних прикладів.