На Чернігівщині говорили про важливість ідентифікації та реєстрації тварин у регіоні
опубліковано 15 жовтня 2024 року о 11:53

Реєстрація та ідентифікація тварин, впроваджена на державному рівні, є одним із головних методів, які застосовують у більшості країн з метою відстеження походження тваринницької продукції від її виробництва до потрапляння на стіл споживачеві.

11 жовтня пройшло спільне онлайн-навчання для спеціалістів районних державних установ ветеринарної медицини та офіційних ветеринарних лікарів в Чернігівській області, що здійснюють державний контроль за діяльністю операторів ринку із забою тварин, щодо здійснення реєстрації прибуття в господарство та забою тварин в Єдиному державному реєстрі тварин.

Тема навчання – «Робота нового функціоналу в Єдиному державному реєстрі тварин з реєстрації переміщення тварин». Організаторами заходу виступили начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен та керівник Чернігівської філії ДП АІРТ Вікторія Крисько, спікером – заступник начальника відділу розробки та впровадження програмного забезпечення ДП АІРТ Антон Карпенко.

Під час вступного слова Юрій Павлішен наголосив на важливості проведення спільної роботи Держпродспоживслужби і ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин» в напрямку здійснення ідентифікації тварин, адже – це не просто виконання вимог законодавства, а дієвий інструмент для відстеження руху тварин та один із важливих етапів для забезпечення контролю (нагляду) за безпечністю харчової продукції, прозорістю у ланцюгу постачання, що дасть змогу значно підвищити довіру споживачів до продукції, і епізоотичною ситуацією області. Він також відмітив значення Єдиного державного реєстру тварин, який дозволяє ефективно контролювати переміщення та стан здоров’я тварин, що є критично важливим аспектом для розвитку тваринницької галузі та підвищення її конкурентоспроможності як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

Впродовж конференції були висвітлені питання щодо виконання пункту 6 Протоколу 35 наради в режимі селекторного зв’язку між Головою, першим заступником Голови, заступниками Голови, за участі керівників територіальних органів Держпродспоживслужби від 16.09.2024 року. Спікер повідомив, що з 07 жовтня 2024 року для юридичних господарств вносяться зміни щодо реєстрації тварин та їх переміщення, а саме: реєстрацію тварин, переміщення або забій в Єдиному державному реєстрі тварин здійснюють працівники обласних філій ДП АІРТ або власники юридичні особи, які уклали відповідні договори.

Антон Карпенко надав практично-методичні рекомендації з оформлення ідентифікаційних документів та їх реєстрації в Єдиному державному реєстрі тварин, покроково на конкретному прикладі показав, як здійснювати підтвердження фактів вибуття/прибуття та забою тварин.

Очільник висловив подяку Агентству з ідентифікації і реєстрації тварин та спікеру за конструктивне, змістовне роз’яснення питань щодо автоматизації процесів ідентифікації тварин та висловив сподівання, що впровадження новітніх технологій значно спростять роботу як фермерів, так і ветеринарів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux