На Чернігівщині фахівці Держпродспоживслужби завершили фітосанітарний моніторинг земельних угідь та лісонасаджень на площі 271,7 тисячі гектарів
опубліковано 02 листопада 2020 року о 09:57

Відповідно до плану фітосанітарного моніторингу фахівці відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки обстежили земельні угіддя та лісонасадження на площі 271,7 тисячі гектарів щодо наявності регульованих шкідливих організмів. Обстеження проводились візуально і за допомогою феромонних пасток, яких отримано 510 штук на 25 видів карантинних організмів. При цьому виявлено нові вогнища американського білого метелика (10 га) та амброзії полинолистої (211,25 га).

Разом з тим проводилась ревізія карантинних вогнищ. Зокрема, обстежено понад 80 гектарів площ на виявлення американського білого метелика, майже 600 гектарів - золотистої картопляної нематоди, більше 1895 гектарів - амброзії полинолистої, 111 з половиною гектарів - повитиці польової, 120 гектарів – на виявлення бактеріального в’янення кукурудзи, 57,1 - бурої гнилі картоплі та 305 гектарів – на пасмо льону. При цьому зафіксована відсутність у старих вогнищах цих шкідливих організмів. У карантинних вогнищах були проведені агротехнічні, механічні та хімічні заходи боротьби.

Також у відповідності до протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог експорту з України до Китайської Народної Республіки за звітний період проводились обстеження посівів сої, кукурудзи та ячменю та обстеження місць зберігання, з яких планується експорт об’єктів регулювання до КНР: це 23 підприємства, об’єм складів яких становить 1244 тисячі кубічних метрів.

На виконання рішення Євразійської Економічної Комісії та вимог Республіки Туреччина здійснювалась робота щодо визначення ділянок, вільних від регульованих шкідливих організмів. Станом на 1 жовтня 227 ділянок загальною площею понад 5516 гектарів зареєстровані відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства № 487 від 07.08.2012 року.

Згідно з поданими суб’єктами господарювання заявами на скасування ділянок та місць виробництва, вільних від регульованих шкідливих організмів, такого статусу позбавлені 757 ділянок загальною площею 23990 гектарів (ячмінь, картопля, соя, пшениця, кукурудза, лісонасадження) і  2 складські приміщення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux