23 грудня у Чернігові відбулось засідання «круглого столу» на тему «Що має знати бізнес під час перевірки?».
На зібранні, ініційованому громадською організацією підприємців «Сяйво Сіверщини» спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області і за представництва обласного Управління Держпраці, були присутні близько двох десятків представників бізнес-спільноти. Зустріч проходила з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.
Також до діалогу в режимі онлайн долучились близько 40 підприємців з різних куточків Чернігівщини і журналісти місцевих електронних ЗМІ.
Начальник Головного управління Юрій Павлішен під час свого виступу-презентації розповів про форми заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, про періодичність планових перевірок, діяльність підприємців під час карантинних обмежень, акцентував увагу суб’єктів господарювання на їхніх правах та обов’язках і відповів на численні запитання учасників зустрічі.
Від заступника начальника Управління захисту споживачів Олександра Зенова вони дізнались про законодавчі акти, які регламентують ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, обов’язки її виробників та розповсюджувачів, основні вимоги щодо маркування продукції і про отримання декларації відповідності.
На завершення засідання представники бізнесу висловили подяку представникам Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області за надану інформацію. Усі сторони дійшли спільної думки про необхідність подальшої співпраці і продовження подібних зустрічей.