На Чернігівщині фахівці Держпродспоживслужби контролюють дотримання Санітарного регламенту
опубліковано 23 лютого 2021 року о 15:35

Про дотримання норм нового Санітарного регламенту, що вступив у дію 1 січня цього року, йшлося в Срібнянському міжрайонному управлінні Держпродспоживслужби під час наради з керівниками загальноосвітніх шкіл. Зокрема, обговорено особливості вимог регламенту при організації харчування, у тому числі стосовно безпечності та якості харчових продуктів, складання перспективного двотижневого меню відповідно до вимог нового документу. Акцентувалась увага на відмінностях від попередніх державних санітарних норм і правил, на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування, на вимогах до їх властивостей, кратності надання учням, критеріях безпечності харчових продуктів тощо. Також обговорювалось питання функціонування системи НАССР, погодження графіків і схем маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та наявності умов для зберігання харчових продуктів, простежуваність надходження продуктів харчування, наявність товарно-транспортних накладних та інших супровідних документів.

Крім того, для підвищення обізнаності школярів щодо поводження з тваринами, в тому числі такими, що мають клінічні ознаки сказу, з керівниками освітніх закладів була проведена роз'яснювальна робота і вручені листівки-пам’ятки, які містять необхідну інформацію про небезпечні хвороби.

Про дотримання норм Санітарного регламенту говорили і учасники наради, що відбулась на базі Талалаївської загальноосвітньої школи.

З-поміж іншого зроблено акцент на забезпеченні внутрішніми туалетами загальноосвітніх навчальних закладів Талалаївської ОТГ.

По завершенні наради фахівці Держпродспоживслужби здійснили моніторинг роботи ЗОШ і надали конкретні пропозиції щодо створення умов, які б дозволяли повністю виконувати вимоги Санрегламенту.

А фахівці Бобровицького територіального підрозділу Держпродспоживслужби разом із представниками Національної поліції продовжують здійснювати моніторингові обстеження закладів громадського харчування, об’єктів торгівлі та місцевого агропродовольчого ринку.

Учасники спільних моніторингових обстежень, зокрема, перевіряють, як суб’єкти господарювання працюють в умовах карантинних обмежень і чи виконують вимоги постанов Головного державного санітарного лікаря України. Особлива увага звертається на дотримання маскового режиму і соціального дистанціювання, облаштування місць для дезінфекції рук, наявність урн для використаних індивідуальних засобів захисту тощо.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux