Про підготовку ресторанного бізнесу до державних перевірок ДПСС йшлося під час вебінару за участю начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена.
Під час онлайн-зібрання для представників ресторанного бізнесу керівник Держпродспоживслужби Чернігівщини продемонстрував його учасникам презентацію на тему «Державний нагляд (контроль) за операторами ринку, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування».
Він, зокрема, розповів про вимоги законодавства щодо здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, обов’язки операторів ринку, в тому числі стосовно отримання ними експлуатаційних дозволів залежно від виду виробничої діяльності, про законодавче регулювання запровадження та функціонування системи НАССР тощо.
Також представників ресторанного бізнесу ознайомлено з правилами підготовки до перевірок державних контролюючих органів, правами та обов’язками бізнесу під час заходів державного контролю. Йшла мова і про відповідальність суб’єктів господарювання за порушення законодавства у сфері харчових продуктів та умови державної реєстрації потужностей операторів ринку.
Юрій Павлішен відповів на численні запитання учасників вебінару, в тому числі стосовно особливостей здійснення заходів державного нагляду (контролю) в умовах воєнного стану, що нині діє в Україні.