Миколаївщина: в Южноукраїнську Держпродспоживслужба перевірила заклад для оздоровлення і відпочинку дітей
опубліковано 14 червня 2023 року о 17:20

В Миколаївській області, в зв’язку з воєнною агресією російської федерації, проведенням активних бойових дій на території області, оздоровлення та відпочинок дітей в 2022 році не проводилось. Частина загальноосвітніх закладів, закладів оздоровлення та відпочинку в Миколаївській області під час воєнної агресії була зруйнована або пошкоджена. На теперішній час, на території Миколаївської області зруйновано та пошкоджено  241 заклад освіти (25,3% від загальної кількості об’єктів).

В 2023 році організація дитячого оздоровлення в повному обсязі не була запланована,  в зв’язку з тим, що  на території області ситуація залишається напруженою, але з метою зміцнення здоров’я дітей, в м. Южноукраїнськ Миколаївської області, органами місцевого самоврядування та керівництвом оздоровчого закладу, було прийняте рішення щодо здійснення оздоровлення дітей.

Напередодні відкриття закладу в оздоровчому сезоні, фахівцями управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, на початку червня 2023 року, було здійснено санітарно- епідеміологічне обстеження оздоровчого закладу – санаторія – профілакторія з наданням практичних рекомендацій, щодо підготовки закладу до оздоровчого сезону.

В ході перевірки розглядалася низка питань щодо створення в закладі безпечних умов для перебування дітей, забезпечення охорони життя та здоров’я, організації збалансованого раціонального харчування, наявності умов для фізичного виховання.

В процесі санітарно-епідеміологічного обстеження було перевірено: наявність та відповідність укриття нормативним вимогам, санітарно – технічний стан закладу, забезпеченість закладу водою гарантованої якості, лікувально-профілактична база закладу, організація раціонального, повноцінного харчування, спортивні комплекси закладу. Фахівцями управління було розглянуто та погоджене перспективне чотиритижневе меню на літній період 2023 року, перевірена документація з харчування, наявність медичних оглядів працівників та інші питання.

За результатами проведеного обстеження, фахівцями управління були надані  пропозиції щодо організації оздоровлення в закладі, у відповідності до вимог чинних нормативних актів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux