Миколаївщина: щодо результатів державного нагляду об’єктів водопостачання
опубліковано 14 червня 2023 року о 17:26

Контроль дотриманням суб’єктами господарювання  вимог законодавства сфері питного водопостачання  є  одним з пріоритетних напрямків роботи  Держпродспоживслужби  в воєнний  час.

Протягом  тижня, з 08.06.23 по 14.06.23 спеціалістами Держпродспоживслужби перевірено 3 суб’єкта господарювання в сфері питного водопостачання, на  балансі яких утримується 11 водопроводів та 17 шахтних колодязів. В ході перевірок відібрано 13 проб питної води для дослідження на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники, в тому числі 5 з шахтних колодязів. За результатами проведених обстежень  надано  3 приписи та підготовлено і направлено органам місцевого самоврядування і суб’єктам господарювання в сфері питного водопостачання  9 листів та пропозицій щодо здійснення заходів, направлених на покращення стану питного водопостачання, в тому числі організації виробничого контролю, розробки технологічних регламентів.

Здійснюється постійний моніторинг проведення суб’єктами господарювання відомчого лабораторного контролю якості питної води, що надається населенню. Вживаються заходи реагування до керівників  об’єктів водопостачання  при отриманні інформації щодо невідповідності води вимогам санітарних правил.

В зв’язку з підтопленням частини населених пунктів Миколаївської області внаслідок руйнування дамби Каховської ГЕС фахівці Головного управління проводять  моніторинг за епідемічною ситуацією в районах підтоплення.

Фахівці Держпродспоживслужби працюють сумісно з органами місцевого самоврядування, органами національної поліції: проводять санітарно-освітню, роз’яснювальну роботу з питань недопущення харчових отруєнь та інфекційних захворювань, тимчасової заборони використання води шахтних колодязів тощо; проводиться моніторинг щодо стану об’єктів централізованого та децентралізованого  водопостачання, приймають участь в обстеженні альтернативних джерел питного водопостачання для населення.

За отриманими  результатами моніторингу  ДУ «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надано пропозиції, в зв’язку з невідповідністю показників питної води санітарним вимогам, про припинення постачання води  з пунктів розливу за адресами: вул. Лазурна,30, вул. Г. Карпенко, 51а, вул. Біла, 71, вул. Лазурна,18д, вул. Крилова,50, вул. Курортна, 11а.

Робота в зазначеному напрямку триває.

на фото відро з жовтою водою
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux