Миколаївщина: нарада з завідувачами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках
опубліковано 30 липня 2024 року о 15:33

29 липня 2024 року в Миколаєві відбулася нарада за участі завідувачів державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи (ДЛВСЕ) на ринках міста та області. Головували на нараді Сергій Володимирович Рекун, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  та Ольга Анатоліївна Моргун, в.о. директора Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

Під час наради розглядалися питання щодо вхідних документів на агропродовольчому ринку, які мають супроводжувати м’ясо, молочні продукти та продукти бджільництва для проведення лабораторних випробувань., що мають підтверджувати ветеринарно-санітарне та епізоотичне благополуччя господарства походження. 

Обговорювалася також необхідність посилення контролю та якості проведення лабораторних досліджень на ринках Баштанського та Миколаївського районів, особливо в літній період. Це рішення прийнято у зв’язку з відсутністю жодної невідповідності харчових продуктів на цих ринках, що свідчить про важливість підтримання високих стандартів контролю для запобігання можливим випадкам незаразних та інвазійних хвороб.

Учасники наради зазначили особливу важливість правильного оформлення та своєчасного надання звітів про ветеринарно-санітарний нагляд та контроль на забійно-санітарних пунктах господарств, подвірно та в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках. Це критично важливо для забезпечення ефективного контролю та оперативного реагування на будь-які можливі порушення або загрози, а також для підтримання належного рівня ветеринарно-санітарного нагляду.

Під час наради було наголошено на необхідності інформування адміністрації ринків про порушення для вжиття відповідних заходів, зокрема, встановлення генераторів для безперебійного функціонування лабораторій. Контроль свіжості м’яса в умовах підвищених температур буде здійснюватися з особливою ретельністю; у разі сумнівних результатів органолептичних показників проводитимуться мікроскопічні та біохімічні дослідження.

Також увагу учасників наради було зосереджено на важливості дотримання температурного режиму в лабораторіях, зокрема, у випадках виявлення невідповідностей, необхідно звертатися до адміністрації ринку для швидкого вирішення проблем.

Ця нарада підкреслила значущість координації дій та прийняття спільних рішень для забезпечення високого рівня ветеринарно-санітарного контролю на ринках м. Миколаєва та Миколаївської області. Держпродспоживслужба грає ключову роль у забезпеченні якості харчових продуктів та загального благополуччя населення, що особливо важливо для захисту здоров’я громадян та запобігання розповсюдженню захворювань через продовольчі продукти.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux