Державний ветеринарно-санітарний контроль на агропродовольчих ринках здійснюють спеціалісти державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, що знаходяться на ринках.
Протягом 2022 року на ринках Миколаївській області року було проведено 194 943 експертиз, в тому числі:
- туш великої рогатої худоби 1 678,
- свиней 15 898,
- овець і кіз 89,
- інших видів тварин 6 132,
- молока і молочних продуктів 42 949,
- яєць (тис. шт.) 2 762,
- риби і рибопродуктів 5 167,
- меду 183,
- овочів і фруктів 84 008,
- готових харчових продуктів промислового виготовлення 25 608,
- інших харчових продуктів 10 469.
Проведено 355 333 лабораторних досліджень, в тому числі:
- туш великої рогатої худоби 9 768,
- 72 697,
- овець і кіз 150,
- інших видів тварин 6 295,
- молока і молочних продуктів 125 254,
- яєць (тис. шт.) 5 524,
- риби і рибопродуктів 8 372,
- меду 534,
- овочів і фруктів 116 270,
- інших харчових продуктів 10 469.
За результатами лабораторних досліджень було виявлено 376 випадків хвороб, в тому числі:
- інвазійні хвороби великої рогатої худоби 28,
- незаразні хвороби великої рогатої худоби 19,
- ехінококоз свиней 119,
- незаразні хвороби свиней 205,
- інвазійні хвороби овець та кіз 5.
В результаті не допущено до реалізації всього 0,962 тонн харчових продуктів тваринного походження, в тому числі:
- яловичини 0,207 т,
- свинини 0,75 т,
- баранини і козлятини 0,005 т.
З кількості недопущених до реалізації харчових продуктів утилізовано 0,962 тонн, в тому числі - яловичини 0,207, свинини 0,75, баранини і козлятини 0,005.