Актуалізація проблеми здорового харчування з фокусом на молоко та молочні продукти через висвітлення питань поживної цінності, важливості регулярного споживання молочної продукції для збереження здоров’я дітей різних вікових груп та питання доступності як харчових продуктів для щоденного споживання – теми, які обговорювалися під час роботи круглого стола «Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування школярів».
До заходу долучились представники Міністерства охорони здоров'я, Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства освіти і науки, Держпродспоживслужби, посольства Швейцарії в Україні, а також Асоціації дієтологів України та бізнес-об'єднань виробників і переробників молока.
Попри війну Уряд України продовжує роботу над Стратегією реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року. Мета Стратегії - забезпечення різноманітного, збалансованого і якісного харчування в закладах освіти, що зокрема сприяє соціальному захисту вразливих груп населення, формування у громадян навичок, що слугуватимуть усвідомленому вибору здорового харчування, а саме як прояву піклування про власне здоров’я та психологічний стан у критичних умовах.