Молочна промисловість Данії: шлях від ферми до якості кінцевої продукції
опубліковано 29 листопада 2024 року о 13:50

Нещодавно на базі Копенгагенського університету (Данія) пройшла тритижнева степендіальна програма Danida Fellowship Center під назвою «Безпечність харчової продукції у молочному секторі».

Участь у курсі взяли представники харчової та ветеринарної галузей Кенії, Нігерії, В’єтнаму, Мексики, Бангладешу, Індії та Китаю. Українська делегація була представлена спеціалістами Держпродспоживслужби, Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи, Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок. Зокрема до навчального курсу долучилася головний спеціаліст відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Уляна Волобоєва.

Метою степендіальної програми було отримання поглиблених знань про фактори, що впливають на виробництво молока, здоров’я великої рогатої худоби, безпеку та якість молока, а також заходи, за допомогою яких цього можна досягти.

Учасники мали можливість поспілкуватися з представниками органів влади щодо норм із безпеки та якості харчових продуктів, а також ролі органів влади у нагляді (контролі) за дотриманням цих вимог (особливості програми з нагляду за споживанням антимікробних препаратів (DANMAP), проведення перевірок ферм та молокозаводів у Данії та інше).

Також курс включав відвідування ферм, молочних заводів, лабораторій та інноваційних центрів. Завдяки практичному аспекту учасники набули знань щодо ідентифікації, виявлення та запобігання небезпек (мікробної, хімічної) в молоці; здійснення внутрішнього контролю на молочних підприємствах Данії; особливості виготовлення, пакування молочної продукції.

Наприкінці тритижневої степендіальної програми учасники отримали дипломи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux