Фахівці Городнянського територіального підрозділу Держпродспоживслужби зустрілися з представниками Городнянської міської ради, директорами та медичними працівникам дитячих садків, розташованих на території громади, для обговорення орієнтовного чотиритижневого сезонного меню, рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6(7) років у закладах дошкільної освіти. Йшлося також про запровадження Постанови Кабінету Міністрів України №305 щодо норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку.
Під час зібрання особлива увага зверталась на складання орієнтовного чотиритижневого сезонного меню (зима, весна, літо) з відповідним доопрацюванням щодо внесення сезонних продуктів та страв з них, відповідності калорійності сніданку, обіду та підвечірку за віковими групами дітей згідно з нормами фізіологічних потреб в основних харчових речовинах та енергії.
Представники Держпродспоживслужби наголошували на способах організації та режимі харчування, на вимогах до кратності споживання вихованцями овочів, фруктів, м’яса, риби, яєць, горіхів, бобових та інших продуктів, дотриманні питного режиму і забезпеченні харчуванням дітей з особливими дієтичними потребами.
Фахівці управління надали вичерпні відповіді на запитання, що виникали у присутніх освітян і представників міської ради.