Масове харчове отруєння на Вінниччині: фахівці Головного управління Держпродспоживслужби області виявили низку грубих порушень у роботі кафе
опубліковано 06 липня 2021 року о 15:39

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує про спалах гострої кишкової інфекції, пов’язаної із закладом громадського харчування - кафе "На Майдані" (Вінницька область, Вінницький район, автодорога Південний обхід м. Вінниці, 5 км. +100м, буд б\н).

Станом на 06 липня 2021 року зареєстровано 17 постраждалих від спалаху гострої кишкової інфекції, в тому числі дітей віком до 17 років – 4, попередній діагноз: "Гострий гастроентероколіт", "Харчова токсикоінфекція".

Стан потерпілих на час розслідування середнього ступеня важкості.

При спільному епідеміологічному розслідуванні даного випадку фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та фахівці ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" встановили, що  02 липня 2021 року в кафе "На Майдані" святкували випуск 15 осіб (8 дітей та 7 дорослих), жителі сіл Хижинці, Сокиренці, Парпурівці Вінницького району. Також, в окремих альтанках відпочивали ще дві компанії по 6 та 8 осіб. Крім цього, 03 липня 2021 року в закладі обідала сім’я з трьох чоловік.

Перші потерпілі були госпіталізовані до лікувального закладу 03 липня 2021 року. Всіх потерпілих об’єднує те, що вони напередодні перебували у вказаному закладі громадського харчування та вживали одні і ті ж харчові продукти, підозра на які падає по результатах епідеміологічного розслідування на місці. Залишки продуктів та проби питної води відібрано для лабораторних досліджень.

Фахівці Головного управлінняДержпродспоживслужби у Вінницькій області здійснили інспектування стаціонарної потужності даного об’єкта громадського харчування, в процесі якого виявили ряд грубих порушень вимог законодавства про безпечність харчових продуктів.

На власника кафе "На Майдані" склали протокол про адміністративне правопорушення, проводиться документальне оформлення Рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів терміном 10 днів.

Ситуація залишається під контролем, епідеміологічне розслідування продовжується.

Закликаємо всіх жителів м. Вінниця та Вінницької області дуже обережно ставитися до вибору продуктів харчування, користуючись послугами об’єктів громадського харчування в літній період року. На цей період рекомендуємо відмовитись від швидкопсувних харчових продуктів, зберігання яких потребує наявності холоду, а також різноманітних салатів, до складу яких входять майонез та яйця.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux