Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області контролюватиме дотримання санітарних та протиепідемічних вимог під час проведення загальнонаціональної прощі
опубліковано 06 липня 2021 року о 15:52

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області контролюватимуть дотримання санітарних та протиепідемічних вимог під час пішої ходи та прощі до Зарваниці з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та недопущення поширення спалахів кишкових захворювань чи випадків отруєнь.

Відповідний алгоритм дій затвердили сьогодні під час наради в голови облдержадміністрації з керівниками управлінь та священнослужителями.

Начальник Головного управління Держпродсполживслужби в Тернопільській області Ігор Рогальський наголосив на організації роботи закладів громадського харчування та виїзної торгівлі та необхідності дотримання  вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів із урахуванням протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Зокрема, здійснювати торгівлю та організоване харчування можуть оператори ринку, які мають бути зареєстровані в управлінні Держпродспоживслужби за місцем проведення торгівлі. Допуск персоналу до обслуговування  здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту та обов’язкового проведення температурного скринінгу. Усі оператори торгівлі мають бути забезпечені деззасобами та масками для покупців та працівників, а також одноразовим посудом.

Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити виконання умов з недопущення утворення черг та скупчення відвідувачів, постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах.

При виїзній торгівлі заборонено реалізовувати продовольчі товари, якщо для їх продажу відсутні умови для дотримання санітарних норм, температурних режимів, умов зберігання та продажу, а також не фасовані та не упаковані продукти харчування. Забороняється торгівля швидкопсувними продуктами харчування без холодильних камер.

Для захисту  учасників прощі від шкідливого впливу небезпечних факторів на їх здоров’я та безпеку необхідно  провести санітарну очистку території, обов’язково здійснити дератизаційні та дезінсекційні (проти кліщові) заходи, механічну та хімічну обробки угідь (очистку від сміття, викошування трави, розміщення попереджувальних табличок та ін.).

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області   спільно з фахівцями Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснюють відбір взірців води питної з метою гігієнічної оцінки  її безпечності і якості, а також радіологічний контроль місць масового скупчення людей.

На території проведення масових заходів, вздовж трас, на шляху прочан має бути встановлена достатня кількість контейнерів для збору твердих побутових відходів, біотуалетів або громадських вбиралень.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області рекомендують усім учасникам прощі дотримуватися соціальної дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати скупчень та черг.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux