З метою реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, 15 березня 2023 року, за ініціативою Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено сумісну онлайн – нараду з Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації щодо практичних заходів з організації безпечного та здорового харчування дітей в освітніх закладах.
В нараді також прийняли участь керівники управлінь (відділів) освіти ВЦА, міських, сільських та селищних територіальних громад Сєвєродонецького, Старобільського, Сватівського та Щастинського районів Луганської області та відповідальні особи управлінь та відділів освіти за організацію харчування у закладах освіти.
Під час проведення наради розглянуто низку питань, а саме:
В ході проведення вказаного заходу особлива увага приділялася питанням виконання вимог постанови від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а саме:
Керівникам закладів надані рекомендації щодо забезпечення учнів якісним, повноцінним харчуванням, а саме, здійсненням контролю за якістю продуктів, що надходять до закладу, умовами їх зберігання, контролю за санітарно-протиепідемічним режимом харчоблоку, фактичним виконанням меню, контролю за якістю готової продукції. В ході наради присутні мали змогу отримати відповіді на свої запитання від спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області. Питання щодо організації безпечного харчування, в умовах реформування шкільного харчування у закладах освіти, тримається Головним управління Держпродспоживслужби в Луганській області на постійному контролі.