Кіровоградщина: організацію роботи інтернатних закладів обговорили на нараді за участі Держпродспоживслужби області

опубліковано 22 травня 2025 року о 17:15

На виконання доручення начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації  за участі фахівців Держпродспоживслужби в області працювали комісії з перевірки інтернатних закладів системи соціального захисту населення області на відповідність критеріям діяльності надавачів соціальних послуг. Зокрема розглядалися питання дотримання вимог у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення, а також у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Результати таких комісійних обстежень та організацію роботи інтернатних закладів обговорили на нараді, яка проходила під головуванням директора департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОВА Олександра Догарова.

У своєму виступі в. о. першого заступника начальника Держпродспоживслужби Кіровоградської області Руслан Крайносвіт поінформував про дотримання в закладах соціальної сфери постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), моніторинг практичного застосування процедур, заснованих на принципах НАССР та організацію проведення навчань із застосування НАССР.

Зі свого боку начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Галина Сабадаш акцентувала увагу присутніх на результатах проведених комісійних обстежень закладів соціальної сфери області на відповідність критеріям діяльності надавачів соціальних послуг. Звернула увагу на дотримання основних вимог у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення, а саме: утриманні території закладу, контролі за станом водопостачання та каналізування, організації медичного забезпечення підопічних, вимогам до приміщень, проходженні медичних оглядів працюючих, забезпеченні підопічних відповідно до мінімальних норм забезпечення предметами, матеріалами та інвентарем у закладах системи соціального захисту населення.

Окремо спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградщини розглянули питання організації харчування в закладах системи соціального захисту населення, зокрема: складання меню, ведення обліково-звітної документації з організації харчування, дотримання норм споживання основних видів харчових продуктів, здійснення контролю при прийманні, обігу та використанні харчових продуктів тощо.

Під час наради керівникам закладів системи соціального захисту населення нагадали, що з метою підтримання стабільної санітарно-епідемічної ситуації в області, попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь серед підопічних та працівників, а також у разі виникнення питань щодо організації роботи в частині дотримання вимог у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення, вони можуть звертатися до Держпродспоживслужби області для отримання консультативно-інструктивної допомоги.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux