Кіровоградщина: 30 рішень про вжиття обмежувальних заходів прийнято щодо продукції, яка не відповідає вимогам технічних регламентів
опубліковано 08 лютого 2023 року о 14:25

Відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду спеціалісти відділу ринкового нагляду Держпродспоживслужби Кіровоградщини протягом 2022 року перевіряли дотримання вимог технічних регламентів на об’єктах споживчого ринку нехарчової продукції.

За результатами перевірок та відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» прийнято 30 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. Зокрема 10 рішень про тимчасову заборону надання на ринку, 10 рішень про обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності та 10 рішень щодо приведення продукції у відповідність до встановлених вимог. Мова йде про низьковольтне електричне обладнання та взуття.

До того ж до одного суб’єкта господарювання застосовано стягнення - господарський штраф у розмірі 10 200 грн.

Зазначимо, що спеціалісти відділу ринкового нагляду надають консультації громадянам та суб’єктам господарювання стосовно дотримання вимог технічних регламентів різних видів продукції, маркування, сертифікації тощо. Протягом минулого року надано 3 консультації споживачам (маркування нехарчової продукції; онлайн-шопінг) та 38 консультацій суб’єктам господарювання (маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення взуття; вимоги технічних регламентів низьковольтного електричного та радіообладнання, побутових пральних машин та мийних засобів; етикетування та маркування вмісту складників сировинного складу текстильних волокон; маркування морозильних камер; сертифікація нехарчової продукції; припинення перевірок під час дії воєнного стану тощо).

Довідково. Державний ринковий нагляд - це діяльність органів ринкового нагляду з метою забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз суспільним інтересам. Метою здійснення ринкового нагляду є вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів щодо продукції, яка при її використанні за призначенням або за обґрунтовано передбачуваних умов і при належному встановленні та технічному обслуговуванні становить загрозу суспільним інтересам, чи яка в інший спосіб не відповідає встановленим вимогам.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux