“Кілька кліків” замість 10-ти днів очікування: держреєстрація усіх видів потужностей відбуватиметься у режимі реального часу
опубліковано 25 вересня 2024 року о 16:20

У Держпродспоживслужбі відбулася перша зустріч щодо обговорення проєкту постанови “Деякі питання цифровізації послуг Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів”. Йдеться про запуск системи eFood у частині державної реєстрації потужностей та видачі експлуатаційних дозволів. Серед змін, що мають відбутися, зокрема, — повна автоматизація процесу реєстрації потужностей замість “паперової тяганини” та очікування до 10 днів. Захід відбувся під головуванням очільника Держпродспоживслужби Сергія Ткачука за участі представників Міжнародної благодійної організації “Фонд Східна Європа”, Офісу ефективного регулювання BRDO (проєкт “Підтримка цифрової трансформації” / DTA), ДП “Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин” та представників територіальних органів Держпродспоживслужби.

«Держпродспоживслужба 10 років прожила в «паперовій ері». Зі стартом реформи ми урочисто розпочинаємо новий етап. Результат, який прагнемо отримати у підсумку, - це послуги у кілька кліків, без зайвих поїздок, черг і купи довідок. Але щоб цього досягти, маємо владнати всі законодавчі процеси. Зокрема, якісно та виважено пропрацювати всі нюанси проєкту постанови, яка стосується реформи Держпродспоживслужби, зокрема, в частині запровадження системи еFood», — зазначив Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

У майбутньому для реєстрації потужності достатньо буде лише подати заяву, далі система все зробить сама. При цьому, для всіх послуг, що реєструються в режимі реального часу, формат заяви уніфіковано. Ці та інші зміни покликані виключити корупційні ризики та прибрати всі тривалі бюрократичні процеси. 

«Ми командою напрацювали три постанови, які стосуються реформи служби. Цією зустріччю ми розпочинаємо новий цикл: цикл обговорення тексту постанови,  яка стосується створення Єдиного Порталу Держпродспоживслужби  та безпосередньо системи еFood. І перед тим, як її буде внесено на розгляд Кабінету Міністрів України, ми маємо її пропрацювати до дрібниць і сформувати єдине бачення», — додала радник голови Держпродспоживслужби Соломія Старосольська.

Зазначимо, у квітні 2024 року розпочато реформу Держпродспоживслужби. Її мета – боротьба з корупцією та підвищення якості надання послуг служби шляхом трансформації та повної цифровізації. Реформа реалізується завдяки проєкту “Підтримка цифрової трансформації”/DTA, що фінансується USAID та UK Dev, а також за підтримки Мінцифри та у партнерстві з Фондом Східна Європа та Офісом ефективного регулювання BRDO. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux