Хмельниччина: відбулась чергова зустріч з студентами
опубліковано 07 грудня 2023 року о 12:25

Фахівці управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу у сферах карантину та захисту рослин, насінництва і розсадництва серед населення, учнів шкіл, дітей дошкільних закладів, студентів. 

Спеціалістами відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва для студентів третього курсу, 201 «Агрономія» спеціальність галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» здійснено виступ на тему: «Зміни законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин та Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал». 

Розглянуто порядок набуття прав інтелектуальної власності на сорти рослин; як відбувається їх державна реєстрація; які відомості вносяться до Реєстру патентів та Державного Реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні. Саме ці теми є актуальним для співробітників та студентів ЗВО «ПДУ», а особливо для Інституту круп’яних культур імені О. С. Алексеєвої, на базі якого ведеться науково-дослідна робота з виведення нових, більш продуктивних та якісних сортів гречки, а також зберігається та щорічно оновлюється колекція сортів, гібридів та мутантів гречки світового значення.

Спеціалісти відділу фітосанітарних заходів на кордоні завітали до студентів 3 курсу відділення «Агрономія» ВСП «Кам’янець-Подільського коледжу ЗВО «ПДУ», де прочитали лекцію на тему: «Вимоги до застосування, зберігання, транспортування пестицидів і агрохімікатів», дискутували, відповіли на запитання студентів. 

Крім цього, надавались рекомендації, як можна перевірити супровідну насінницьку документацію, легітимність засобів захисту рослин, щоб уникнути купівлі фальсифікату та як протидіяти недоброчесними виробниками подібної продукції сумнівної якості у рамках чинних законів.

Підбиваючи підсумки, спеціалісти управління надали посилання на вебресурси, де можна детальніше ознайомитися з вище обговореними змінами до законодавства України, а також подякували усім присутнім, як студентам, так і викладачам, за активну участь в проведених заходах та висловили сподівання на подальшу продуктивну співпрацю на регулярній основі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux