Забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення в регіоні – одне з ключових завдань Держпродспоживслужби Херсонщини.
За дорученням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергія Шевченка робоча група на чолі з заступником начальника Головного управління Мариною Малаховою здійснили робочий візит до загальноосвітнього навчального закладу однієї з територіальних громад Херсонського району.
Ключова мета – налагодження дієвої взаємодії та співпраці з територіальними громадами деокупованої Херсонщини в частині забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення, що є надзвичайно важливим, особливо у період дії воєнного стану.
Одним із головних пріоритетів роботи Держпродспоживслужби, відповідно до Плану роботи на 2025 рік, є забезпечення дотримання вимог санітарного законодавства до навчального процесу та харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, а саме: реалізація заходів щодо забезпечення відповідності закладів освіти критеріям санітарно-епідемічного благополуччя, у тому числі організації безпечного харчування, зокрема дотримання встановлених норм, водопостачання, дотримання належних умов перебування, виховання, оздоровлення, відпочинку.
З огляду на це, представники Головного управління здійснили моніторинговий візит до одного із загальноосвітніх навчальних закладів Херсонського району з метою надання консультативно-методичної допомоги з питань функціонування в умовах воєнного стану, забезпечення дотримання належних умов перебування та навчання дітей відповідно до вимог санітарного законодавства.
Особливу увагу акцентували на дотриманні температурного режиму, санітарно-гігієнічних нормативів, режимі роботи та розкладі занять. Харчування у закладі освіти наразі не здійснюється, оскільки діти перебувають у закладі до чотирьох годин.
Фахівці Головного управління відповіли на запитання працівників навчального закладу та надали рекомендації щодо належного функціонування.