Харківщина: Держпродспоживслужбою проведена робота з підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводку у 2024 році
опубліковано 23 травня 2024 року о 15:43

Харківським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області проведена робота щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводку у 2024 році з 14 місцевими радами Харківського району (Безлюдівська, Вільхівська, Височанська, Дергачівська, Люботинська, Липецька, Мереф’янська, Малоданилівська, Нововодолазька, Пісочинська, Південноміська, Роганська, Солоницівська, Циркунівська), 9 районними адміністраціями Харківської міської ради (Індустріальна, Київська, Немишлянська, Новобаварська, Основ’янська, Салтівська, Слобідська, Холодногірська, Шевченківська) і комунальними підприємствами водопостачання та водовідведення в Харківському районі (на виконання п. 2 розділу I, пунктів 2, 5 та 6 розділу II Протоколу №10 від 21.12.2023 засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пунктів 20 та 33 Плану основних заходів центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування).

Були визначені території та об’єкти водопостачання та водовідведення, що можуть зазнати підтоплення внаслідок паводка та повені у 2024 році, а також визначені місця евакуації населення (пункти безпечного розміщення) з територій, які можуть бути підтоплені.

З метою забезпечення населення якісною та безпечною питною водою Харківським районним управлінням постійно проводиться контроль за виробничим лабораторним контролем питної води, який проводиться комунальними підприємствами водопостачання Харківського району. Найвідповідальнішими щодо цього питання є підприємства Харківської, Пісочинської, Нововодолазької, Мереф’янської, Безлюдівської, Солоницівської, Малоданилівської та Роганської рад.

Проблемними залишаються такі питання:

  • неможливість будівництва мереж зливної каналізації на територіях приватної забудови, що потенційно знаходяться в зоні можливого підтоплення з облаштуванням насосних станцій,
  • відсутність запасів реагентів, знезаражуючих засобів для очищення та знезараження питної води.

Харківським районним управлінням направлені листи до органів місцевого самоврядування Харківського району з пропозиціями щодо забезпечення підприємств питного водопостачання населення громад нормативними запасами реагентів, знезаражуючих засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води відповідно до вимог чинного законодавства. Також за ініціативою Харківського районного управління питання щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводку у 2024 році заслуховувалося під час засідань районної та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Виконання наданих пропозицій перебуває на контролі Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux