ІТ-фахівці Держпродспоживслужби постійно вдосконалюють навички у сфері кіберзахисту
опубліковано 30 листопада 2023 року о 11:52

Заступник Голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін провів черговий онлайн-семінар для IT-фахівців територіальних органів Служби.

Під час семінару було опрацьовано нові урядові рішення у сфері цифровізації. Зокрема, йдеться про Постанову Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2023 р. № 1150, якою затверджено Положення про інтегровану систему електронної ідентифікації; Постанову Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2023 р. № 1171, якою затверджено Порядок реалізації експериментального проекту з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин.

Сергій Захарін повідомив, що до Дня працівника сільського господарства Міністерство цифрової трансформації України презентувало добірку державних сервісів у цій галузі. Добірка буде корисна усім, хто має стосунок до виробництва продуктів харчування, вирощування та переробки сільськогосподарської сировини, забезпечення безпечності харчових продуктів, організації ветеринарної медицини або фітосанітарної справи.

На платформі Дія.Освіта розміщено онлайн-симулятор «Персональна кібергігієна», користувачі якого матимуть змогу аналізувати конкретні ситуації та пропонувати їх вирішення. Серед ключових тем – безпека програмного забезпечення, правильні паролі, віруси, шахрайські листи, хмарне сховище та дані облікових записів. ІТ-фахівцям системи Держпродспоживслужби запропоновано скористатися можливостями симулятора та перевірити свої компетентності у сфері кіберзахисту.

Окрім того, фахівці Державного науково-дослідного інституту технологій кібербезпеки та захисту інформації розробили власну платформу автоматизованої системи комп’ютерного тестування, яку можна буде використовувати для проведення процедур присвоєння/підтвердження кваліфікацій відповідно до профстандартів.

Керівник сектору з питань захисту інформації Вікторія Сідляренко зробила повідомлення щодо можливих вразливостей, через яких ворог може здійснювати різноманітні кібератаки, і запропонувала вжити заходів щодо мінімізації відповідних ризиків.

Також Сергій Захарін закликав ІТ-фахівців сумлінно підготуватися до звітної кампанії, яка традиційно стартуватиме у січні.

«Держпродспоживслужба та її територіальні органи приділяють значну увагу питанням цифровізації ключових управлінських процесів, а також організації належного кіберзахисту. Наш ключовий критерій залишається незмінним - надавати громадянам та сумлінному бізнесу адміністративні послуги гарантовано високої якості. Наразі наші фахівці залучені до реалізації відповідних цифрових програм та проектів. Зокрема, оновлюються та модернізуються інформаційні ресурси, що використовуються в управлінській практиці», – наголосив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux