За оперативними даними територіального органу Держпродспоживслужби в Кіровоградській області зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед осіб, які 10.09.2016 року перебували на весільному банкеті в піцерії «Смачні традиції» м. Кропивницький.
До інфекційного відділення Добровеличківської центральної районної лікарні з попередніми діагнозами «Харчова токсикоінфекція» та «Харчове отруєння», легкий перебіг хвороби госпіталізовано 5 осіб, у тому числі 2 дітей.
Фахівцями Держпродспоживслужби 12.09.2016 року проведено санітарно-епідеміологічне обстеження піцерії «Смачні традиції» з відбором проб для лабораторних досліджень.
Станом на 13.09.2016 року протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху продовжуються.
Ситуaція пеpебувaє нa кoнтpoлі Гoлoвнoгo упpaвління Деpжпpoдспoживслужби в Кіpoвoгpaдській oблaсті.
Разом з цим, за оперативними даними територіального органу Держпродспоживслужби в м. Києві 08.09.2016р. серед працівників ТОВ «Poly-Pack» зареєстровано 4 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію та 1 випадок захворювання на харчову токсикоінфекцію.
За результатами проведеного спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві епідеміологічного розслідування встановлено, що підприємство ТОВ «Poly-Pack» 06.09.2016 та 07.09.2016 замовляло харчування для працівників офісу у ТОВ «Валес», бізнес-ланчі було виготовлено в кафе-кондитерській «Зустріч».
Епідеміологічне розслідування випадків захворювання серед працівників ТОВ «Poly-Pack» спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві продовжується.
Крім того, за оперативними даними Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у с. Новоселиця Долинського району Івано-Франківської області зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед учасників святкування 11.09.2016 року професійного свята в лікувально-оздоровчому комплексі «Дружба», внаслідок якого станом на 14.00 год. 13.09.2016 року було госпіталізовано до центральної районної лікарні 45 осіб з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт».
Працівниками територіального органу Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснюється необхідний комплекс протиепідемічних заходів.
Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби.