За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (далі – Головне управління) 23.09.2020 отримано інформацію про спалах захворювання на харчову токсикоінфекцію серед працівників підприємства ЛЕОНІ Ваерінг Системс УА ГмБХ (далі - підприємство) в м. Коломия Івано-Франківської області, внаслідок якого постраждало 102 особи.
Із загальної кількості постраждалих 45 - госпіталізовано до інфекційних відділень місцевих лікарень, решта – знаходяться на амбулаторному лікуванні з попереднім діагнозом: «Харчова токсикоінфекція».
З метою встановлення причин та умов виникнення спалаху захворювань фахівцями Головного управління 23.09.2020 розпочато проведення санітарно-епідеміологічного розслідування даного випадку спалаху та позапланові перевірки ідальні підприємства, а також постачальників та виробників харчових продуктів, які були використані для приготування страв на підприємстві, з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень. Лабораторні дослідження тривають.
За результатами розслідування встановлено, що постраждалі харчувалися в їдальні підприємства, діяльність якої за пропозицією Головного управління наказом власника 23.09.2020 тимчасово призупинено.
Потужності оператора ринку, який забезпечує харуванням працівників підприємства, зареєстровано в Державному реєстрі потужностей операторів ринку.
Санітарно-епідеміологічне розслідування триває.