За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області серед відвідувачів закладу громадського харчування «Tomash Kebab» ФОП Криштофовича Т.С. та ФОП Степанової М.В м. Львів зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію. Внаслідок цього станом на 16.07.2018 захворіло 27 осіб, у тому числі 1 дитина.
До інфекційних відділень лікарень із попередніми діагнозами «Гостра кишкова інфекція, харчова токсикоінфекція» госпіталізовано 25 осіб, у тому числі 1 дитина. При бактеріологічному обстеженні від хворих виділено збудника Salmonella enteritidis.
З епіданамнезу встановлено, що 10.07.2018 та 11.07.2018 постраждалі відвідували заклад громадського харчування «Tomash Kebab».
З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області проведено перевірку закладу із застосуванням відеофіксації та відбір зразків продукції та змивів для проведення лабораторних досліджень (результати в роботі).
У ході проведення позапланової перевірки закладу громадського харчування встановлено ряд порушень санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
За результатами перевірки прийнято рішення Головного державного ветеринарного інспектора Львівської області від 13.07.2018 №7-1-13/6259 про тимчасове припинення з 13.07.2018 по 26.07.2018 виробництва та обігу харчових продуктів у закладі громадського харчування «Tomash Kebab» ФОП Криштофовича Т.С. та ФОП Степанової М.В.
На сьогодні заклад громадського харчування «Tomash Kebab» призупинив виробництво та обіг харчових продуктів.
Про виникнення спалаху та виявлені порушення поінформовано Галицький відокремлений підрозділ Головного управління Національної поліції у Львівській області, відкрито кримінальне провадження у ЄРДР №12018140050003222 від 13.07.2018.
Проведення протиепідемічних заходів триває.
Ситуація перебуває на ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.