Інформаційний моніторинг проведеної роботи відділами контролю в сфері насінництва та розсадництва терорганів Держпродспоживслужби за період з 13.08 - 17.08.2018 р.
опубліковано 20 серпня 2018 року о 19:58

Відділами контролю в сфері насінництва та розсадництва Управлінь фітосанітарної безпеки терорганів Держпродспоживслужби проведена роз’яснювальна робота серед 330 суб’єктами насінництва та розсадництва, сільськогосподарських виробників, реалізаторів насіння та споживачів, підготовлено 21 стаття в печатних ЗМІ, 11 статей опубліковано на офіційних веб-сайтах, розглянуто 3 скарги.

Відділами контролю в сфері насінництва та розсадництва надавались роз’яснення щодо ведення насінницької документації, в яких лабораторіях можна якісно перевірити насіння та садивний матеріал а також надавали рекомендації щодо вимог до придбання якісного сертифікованого насіння та садивного матеріалу.

За звітний період відділом контролю в сфері насінництва та розсадництва Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області проведено 1 позапланову перевірку суб’єкта господарювання ТОВ «Оріон-Схід».

Підставою для здійснення позапланового заходу державного нагляду (кон тролю) була заява суб’єкта господарювання на предмет дотримання вимог чинного законодавства, щодо ведення та зберігання насіннєвої документації.

За результатом перевірки складено акт та надано рекомендації.

15 серпня 2018 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області проведена нарада з підприємствами, які внесені до Держаного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва, компаніями насіннєвими що проводять селекційні, дослідні роботи і експонування, представниками органів місцевого самоврядування та Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

На нараді були розглянуті питання:

налагодження співпраці із суб’єктами насінництва щодо запобігання та виявлення контрафактного насіння;

дотримання технологій виробництва на етапах вирощування, збирання та післязбиральної обробки насіння;

загальні рекомендації використання сорту при виробничому вирощувані та створені маточних насаджень;

дотримання сортових та посівних якостей насіння, що реалізується суб’єктами оптової та роздрібної торгівлі;

порядок оформлення заяв для проведення арбітражного (експертного) визначення якості насіння і садивного матеріалу;

10.08.2018 року Головне управління у Вінницькій області приймало участь у День Поля. Тема дня «Вибір високоякісного насіння – запорука гарного врожаю» , огляд демоділянок кукурудзи і соняшнику», 15.08.2018 року відбувся огляд демонстраційних посівів соняшнику та кукурудзи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux