Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області зобов’язала комунальне підприємство повернути споживачам необґрунтовано нараховану плату
опубліковано 03 вересня 2021 року о 12:54

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області на підставі колективних звернень мешканців міста Житомира протягом січня-травня 2021 року, було проведено позаплановий захід державного нагляду комунальному підприємстві, яке надає послуги з централізованого опалення споживачам міста Житомира.

У ході перевірки було встановлено, що підприємством застосовувались тарифи на комунальні послуги з порушенням вимог п.3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про житлово – комунальні послуги» № 2189-VIІІ та Порядку формування тарифів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги».

Зокрема, позаплановим заходом (перевіркою) державного нагляду встановлено, що за період з січня по квітень 2021р. при нарахуванні плати за послугу з централізованого опалення споживачам міста Житомира завищено тариф за 1 Гкал на 170,13грн.

За результатами проведення позапланової перевірки фахівцями сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області складено акт, на підставі якого винесено припис про виконання законних вимог щодо усунення порушень порядку застосування державних регульованих цін, яким зобов’язано комунальне підприємство повернути споживачам необґрунтовано нараховану плату шляхом здійснення перерахунків.

Наразі комунальне підприємство повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області про повернення споживачам зайво нарахованої плати за комунальні послуги, даний перерахунок відображено у квитанціях – повідомленнях споживачів за липень 2021 року.

В цілому за результатами роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, протягом опалювального сезону 2020-2021рр. споживачам міста Житомира проведено перерахунки на суму 40,23млн.грн. за послугу з централізованого опалення.

Головним управлінням продовжується робота щодо запобігання порушень в сфері ціноутворення, забезпечення встановлення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги та недопущення обрахунків споживачів Житомирської області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux