Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області взяли участь в проєкті «Школа досвідченого споживача»
опубліковано 03 вересня 2021 року о 12:36

У Кропивницькому триває цикл лекцій-тренінгів у рамках спільного освітнього проєкту Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського. Цього разу темою для обговорення на зустрічі стало питання маркування взуття та відповідно вибору споживачем якісної взуттєвої продукції.

Для роз’яснення цих питань перед присутніми виступили начальниця відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Лілія Буднікова та начальник відділу ринкового нагляду Сергій Горовой.

Лілія Буднікова поінформувала учасників проєкту про їхні права при придбанні як неякісного, так і якісного взуття. Зокрема, на можливість повернути товар протягом 14 днів від моменту придбання, однак лише за умови збереження його товарного вигляду, всіх ярликів та бирок, а також обов’язково за наявності розрахункового документа, що підтверджує покупку. Окрему увагу доповідач приділила питанню гарантійного строку експлуатації взуття та можливості гарантійного обслуговування.

Зі свого боку Сергій Горовой розповів присутнім про вимоги Технічного регламенту маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу, та на які види взуття поширюється дія цього регламенту. Споживачам наочно продемонстрували як виглядають піктограми та текстові позначення щодо складових взуття, які визначення матеріалів застосовуються для характеристики взуттєвої продукції тощо.

Наприкінці присутні мали змогу поставити свої питання фахівцям управління захисту споживачів та отримати вичерпні відповіді. До того ж фахівці підготували для учасників проєкту невеличку вікторину за прослуханою інформацією. Проглянути відеозапис тренінгу можна за цим посиланням.

Такі «заняття» в рамках проєкту «Школа досвідченого споживача» проходять раз на місяць. Слідкуйте за анонсами та долучайтеся до обговорення актуальних тем.

У разі виникнення запитань щодо порушеної теми звертайтеся за консультацією до управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за телефоном: (0522) 32 14 58. Ми знаходимося за адресою: м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, каб. 410.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux