Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області виявило продукцію, яка не відповідає встановленим вимогам.
опубліковано 19 листопада 2021 року о 12:13

На виконання п.9 статті 11, пункту 4 частини 2 статті 22, статті 35  Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» (далі – Закон) Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомляє.

Під час здійснення планової та позапланової перевірок відповідності нехарчової продукції вимогам Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1067 та Технічного регламенту електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015р. № 1077  у одного із суб’єктів господарювання Житомирської області виявлено продукцію – «Плойка електрична ТМ «ROZIA», модель                   HR 776, MADE IN P.R.C., яка не відповідає встановленим вимогам.

Зокрема, на пристрою та пакуванні відсутній знак відповідності технічним регламентам, дата виготовлення, не зазначено тип, номер партії, відсутня супроводжувальна інформація про виробника та імпортера. Продукція не супроводжується інструкцією користувача та інформацією про безпечність.

З огляду на те, що прилад може становити небезпеку для споживачів, спеціалістами, які проводили перевірку, прийнято рішення про доцільність проведення експертизи виробу.

Отримані результати підтвердили невідповідність продукції встановленим вимогам, а також виявили відхилення споживаної потужності: - 26,7% (110В) та - 20% (240В) при допустимому відхиленні ± 10%.

За результатами проведеної роботи відповідно до вимог Закону до продукції застосовано обмежувальні коригувальні заходи:

  • тимчасова заборона надання продукції на ринку;
  • усунення формальної невідповідності;
  • приведення продукції у відповідність до встановлених вимог.

За невиконання вимог пп. 2, 3  ч. 4 ст. 44 Закону у  відношенні суб’єкта господарювання, який не виконав рішення, складено протокол та застосовано адміністративно-господарські санкції у вигляді штрафу у розмірі 153 000 тис. грн.

Окрім того, слід зазначити, що суб’єктом господарювання у встановлений законодавством термін не пред’явлено будь – яких підтверджуючих документів, які дають змогу встановити ланцюг постачання  вищезазначеної продукції. Виходячи з викладеного,  суб’єкт господарювання являється особою, що ввела продукцію в обіг, чим порушено вимоги п.2 ч.2 ст.44 Закону  та застосовано штраф у розмірі – 51 000 грн.

Згідно повідомлення суб’єкта господарювання продукція, що не відповідає вимогам технічних регламентів, знята з реалізації. Головне управління Держпродспоживслужби  в Житомирській області в черговий раз звертає увагу суб’єктів господарювання, що відповідальність за порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» передбачає застосування санкцій у вигляді штрафу   у розмірах від 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн.) до 20 000 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 000 грн.).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux