Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснює моніторинг закладів відпочинку
опубліковано 23 липня 2021 року о 15:53

У зв’язку із реєстрацією захворювань дітей у відпочинкових закладах, які не мають права приймати для відпочинку дитячі організовані групи, фахівці Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розпочали роботу щодо виявлення таких закладів шляхом проведення моніторингових обстежень.

Так, станом на 23.07.2021 проведено 278 моніторингових обстежень закладів, де відпочивають люди. В 19 закладах Косівського, Верховинського, Коломийського та Надвірнянського районів, встановлено факти приймання організованих груп дітей (відпочивали 935 дітей), однак ці заклади не мали на це права.

На основі моніторингових обстежень, на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 08.06.2021 № 26969/1/1-21, державні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснили 17  заходів державного нагляду (контролю).

Під час проведення заходів було виявлено ряд порушень санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а саме:

  • відсутні дезінфікуючі засоби;
  • не проводиться навчання з персоналом щодо гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів;
  • не ведеться контроль температурного режиму;
  • відсутній  план  лабораторного контролю води та результати лабораторного контролю;
  • не впроваджено систему НАССР;
  • відсутність договору на утилізацію харчових відходів;
  • відсутність договору на проведення дератизації і дезінсекції;
  • некалібровані термометри для визначення температурного режиму;
  • відсутність супровідних документів на харчові продукти, що унеможливлює простежуваність;
  • відсутність термометра для приготування їжі;
  • недотримання товарного сусідства;
  • відсутнє примірне двотижневе меню, відповідність щоденних меню-розкладів;
  • відсутній акт про готовність табору (ф 316/у);
  • персоналом закладу не пройдені профілактичні медичні огляди;
  • не складено графік і маршрути постачання харчових продуктів постачальниками разом із керівником (власником) закладу;
  • не погоджене примірне двотижневе меню з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області;
  • відсутній спеціальний бетонований майданчик, на якому встановлюються сміттєзбірники з щільними кришками;
  • відсутній експертний висновок лабораторного дослідження питної води на відповідність вимогам ДСанПін 2.2.4-171-10;
  • не проводиться бракераж сирих продуктів з відміткою у Журналі, та відсутній Журнал бракеражу готової продукції;
  • не складаються щоденні меню-розклади;
  • відсутні контрольні добові проби готової продукції;
  • обробні дошки та ножі не промарковані згідно з видом продуктів;
  • прибиральний інвентар не промаркований, не виділено спеціальне місце для його зберігання;
  • відсутнє примірне двотижневе меню, відповідність щоденних меню-розкладів;
  • відсутній договір на проведення дезінфекційних заходів;
  • відсутній договір на вивезення твердих побутових відходів;
  • відсутнє приміщення для ізолятора;
  • заклад не огороджений.

Керівникам усіх закладів відпочинку вручено приписи щодо усунення виявлених порушень.

Виконання приписів будуть контролювати фахівці Головного управління   Депржпродспоживслужби в Івано-Франківській області.  До суб’єктів, що не виконають вимоги та не усунуть порушення, буде застосовано заходи адміністративного впливу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux