Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Херсонський державний університет та представники органів місцевого самоврядування підписали Меморандум
опубліковано 06 жовтня 2021 року о 12:25

Питання харчування дітей в освітніх закладах країни, якісне впровадження реформи шкільного харчування знаходиться на особливому контролі Офісу Президента України, першої леді Олени Зеленської та Держпродспоживслужби.

Сьогодні Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в особі в.о. начальника Наталі Клим, Херсонський державний університет в особі Олександра Співаковського, представники Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської обласної ради та управління освіти міської ради підписали Меморандум про співпрацю в галузі безпечного дитячого харчування.

Метою цього документу є об’єднання зусиль і можливостей сторін задля забезпечення на регіональному рівні сучасного розуміння, популяризації здорового харчування та здорового способу життя, формування світоглядних основ здорового харчування у закладах освіти різного рівня, поглиблення знань та формування фахових компетентностей організації харчування дітей у закладах освіти відповідно до принципів HACCP та Плану заходів з реформування системи шкільного харчування.

Присутнім презентували сертифіковану програму, розроблену науковцями ХДУ «Організація харчування дітей в закладах освіти відповідно до принципів системи HACCP».

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області зі свого боку готове всебічно сприяти, в межах компетентностей, проведенню просвітницьких заходів, наданню консультативної допомоги та вичерпних роз’яснень щодо правових засад реформи організації харчування у закладах освіти, впровадження і функціонування системи HACCP для студентів, викладачів, працівників харчоблоків, керівників закладів освіти та представників батьківських комітетів.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області постійно тримають на контролі впровадження реформи шкільного харчування, здійснюють державний нагляд та здійснюють просвітницьку роботу серед директорів та співробітників освітніх установ Херсонської області з відповідних питань.

Крім того, спеціалістами управління проводиться консультативна робота з суб’єктами господарювання, щодо впровадження системи HACCP на харчоблоках освітніх закладів нашої області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux