Питання харчування дітей в освітніх закладах країни, якісне впровадження реформи шкільного харчування знаходиться на особливому контролі Офісу Президента України, першої леді Олени Зеленської та Держпродспоживслужби.
Сьогодні Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в особі в.о. начальника Наталі Клим, Херсонський державний університет в особі Олександра Співаковського, представники Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської обласної ради та управління освіти міської ради підписали Меморандум про співпрацю в галузі безпечного дитячого харчування.
Метою цього документу є об’єднання зусиль і можливостей сторін задля забезпечення на регіональному рівні сучасного розуміння, популяризації здорового харчування та здорового способу життя, формування світоглядних основ здорового харчування у закладах освіти різного рівня, поглиблення знань та формування фахових компетентностей організації харчування дітей у закладах освіти відповідно до принципів HACCP та Плану заходів з реформування системи шкільного харчування.
Присутнім презентували сертифіковану програму, розроблену науковцями ХДУ «Організація харчування дітей в закладах освіти відповідно до принципів системи HACCP».
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області зі свого боку готове всебічно сприяти, в межах компетентностей, проведенню просвітницьких заходів, наданню консультативної допомоги та вичерпних роз’яснень щодо правових засад реформи організації харчування у закладах освіти, впровадження і функціонування системи HACCP для студентів, викладачів, працівників харчоблоків, керівників закладів освіти та представників батьківських комітетів.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області постійно тримають на контролі впровадження реформи шкільного харчування, здійснюють державний нагляд та здійснюють просвітницьку роботу серед директорів та співробітників освітніх установ Херсонської області з відповідних питань.
Крім того, спеціалістами управління проводиться консультативна робота з суб’єктами господарювання, щодо впровадження системи HACCP на харчоблоках освітніх закладів нашої області.