«Головна умова для впровадження реформи шкільного харчування – це небайдужість», - Владислава Магалецька
опубліковано 12 листопада 2021 року о 13:38

З початку року Держпродспоживслужбою здійснено більше 3,8 тисяч лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувалися для приготування страв у закладах освіти, на відповідність параметрам безпечності.

За результатами проведеного контролю встановлено 109 невідповідностей за мікробіологічними показниками, що склало 2,8% відсотків від досліджуваних зразків. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування», який проходить у Львові за ініціативи першої леді Олени Зеленської та при підтримці Львівської обласної державної адміністрації.

 «Реформа шкільного харчування є складним процесом, бо в ній задіяні дуже багато людей із різних сфер: освітяни, органи місцевого самоврядування, бізнес і органи державної влади. Кожен в цьому ланцюгу має виконувати свої функції не просто в рамках своїх обов’язків, а дійсно «горіти змінами» і працювати на результат, адже результати цієї реформи торкаються кожного з нас через здоров’я наших дітей. Головна умова для впровадження реформи шкільного харчування – це небайдужість», - зазначила у своєму виступі Владислава Магалецька.

Регіональний форум «Реформа шкільного харчування» відбувається в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі. Участь у заході беруть представники Львівської, Вінницької, Закарпатської, Рівненської та Волинської областей.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба виступає надійним партнером у сфері реформування шкільного харчування. Фахівці служби здійснюють контроль безпечності харчових продуктів та відповідності санітарним нормам, проводять перевірки та моніторинг постачальників послуг.

Довідково. З початку року Держпродспоживслужбою проведено 3028 позапланових та 120 планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів у навчальних закладах. Ще майже 23 тисячі закладів освіти (з них 14980 – це школи) були перевірені у серпні складі комісій, які обстежували готовність до нового навчального року. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux