Голова Держпродспоживслужби взяла участь у роботі регіональної комісії Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин по Європі
опубліковано 09 листопада 2020 року о 14:33

З 09 листопада по 10 листопада 2020 року в світі проходить 29-та конференція регіональної комісії Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин по Європі. Подібні конференції проводяться кожні два роки. Наразі організатором виступає Франція.

У роботі конференції візьмуть участь учасники з 53-х країн-членів регіону. Представники країн учасниць протягом двох днів планують обговорити спільні дії регіонального співробітництва у боротьбі з хворобами тварин на найближчі роки.

Учасники  конференції розглянули досвід України щодо забезпечення діяльності ветеринарних служб під час пандемії COVID-19. Члени конференції відзначили, що Україна досить відповідально ставиться до забезпечення стабільного епізоотичного благополуччя в країні відповідності до рекомендацій МЕБ. Завдяки оперативним діям Держпродспоживслужби при забезпеченні епізоотичного благополуччя у відповідності до рекомендацій МЕБ, був підтверджений статус України щодо ящуру – територія країни вільна від ящуру без вакцинації.  Відповідний статус дає для Україні можливість здійснювати торгівлю тваринами та товарами тваринного походження без додаткових обмежень щодо ящуру.

Під час свого виступу новопризначена Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька розповіла присутнім про майбутні плани з цифровізації Служби, яка зробить діяльність органу більш прозорою, ефективною та зрозумілою. У тому числі це спростить роботу і ветеринарних служб під час пандемії COVID-19.

Довідково

Всесвітній організації охорони здоров’я тварин (МЕБ), яка є міжурядовою організацією і була створена у 1924 року. На даний час налічує 182 країни-учасниці, представлених постійними Делегатами. Україна є повноправним членом МЕБ з 1994.

Для координації роботи у різних регіонах світу МЕБ має 5 керівних органів – Регіональні Комісії по Африці, Америці, Азії, Далекому Сходу та Океанії, Середньому Сходу, Європі (в яку входить Україна).

Регіональна комісія МЕБ по Європі була створена для вирішення конкретних проблем, з якими стикаються її члени в Європейському Регіоні та для налагодження співробітництва на регіональному рівні.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux