Голова Держпродспоживслужби взяла участь у обговоренні питань щодо розумного використання антимікробних препаратів
опубліковано 25 листопада 2020 року о 16:54

Сьогодні, 25 листопада 2020 року, експерти продовольчої та сільськогосподарської організація ООН (ФАО) організували онлайн-захід, присвячений Всесвітньому тижню поінформованості про протимікробні засоби, щоб обговорити розумне використання антимікробних препаратів. У заході взяли участь Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, експерти ФАО з питань антимікробної резистентності Віталій Башинський та Олександр Рєвнівцев, представники Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), а також експерти проєкту вдосконалення системи контролю у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин EU4SaferFood.

Під час свого виступу Владислава Магалецька відзначила досить високу активність та ефективність експертів ФАО в питаннях підвищення спроможності України ефективно протистояти такому явищу, як антибіотикорезистентність.

«Ті напрацювання та рекомендації, які надають експерти ФАО активно використовуються Держпродспоживслужбою на практиці. Завдяки спільній злагодженій роботі експертів ФАО та фахівців державних органів і Держпродспоживслужби зокрема, вже напрацьовано першу редакцію національного плану  моніторингу антибіотикорезистентних штамів мікроорганізмів. Зараз він запроваджується Держпродспоживслужбою. Це сприятиме виконанню в Україні ряду завдань, пов’язаних із підвищенням обізнаності та збільшення потенціалу ветеринарної служби щодо визначення, простежуваності та моніторингу антибіотикорезистентних штамів», - зазначила Владислава Магалецька.

Окрім того, вона додала, що вже сьогодні проводиться всеукраїнське опитування щодо глибини розуміння цієї проблематики всіма стейкхолдерами. Також, паралельно із опитуванням, спеціально підготовлені фахівці Держпродспоживслужби будуть відібирати зразки від тварин на всій території України. Виділені маркерні мікроорганізми будуть досліджені на наявність антибіотикорезистентності на обладнанні, яке буде закуплено за кошти ФАО.

На завершення, Владислава Магалецька подякувала експертам ФАО за їх внесок у боротьбі з явищем антибіотикорезистентності.

Також, у ході обговорення питань, було заслухано доповіді Віталія Башинського та Олександра Рєвнівцева щодо проведеної роботи, а також подальших пріоритетних завдань у цьому напрямку.

На завершення учасники обговорили подальші спільні заходи, які будуть проводитися спільно з експертами ФАО та фахівцями Служби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux