Ключові напрямки роботи обговорили на робочій нараді під головуванням в.о.начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Руслана Астапенка за участю керівників структурних підрозділів та районних управлінь.
На порядку денному – робочі питання: розгляд нагальних питань, напрямки утвердження позитивного іміджу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.
Як наголосив в.о.начальника Головного управління Руслан Астапенко, імідж будується на довірі до організації та її репутації, що є результатом послідовної, якісної, відкритої роботи служби та високого рівня сервісу.
У ході наради було порушено питання реалізації інформаційної політики Держпродспоживслужби, адже важливо доносити до громадськості повну та об’єктивну інформацію про діяльність і досягнення та цінності через різні канали комунікації, таким чином гарантуючи вільний доступ до неї і популяризації її.
На офіційному вебсайті Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області забезпечено своєчасне наповнення відповідною інформацією, створені та постійно оновлюються систематизовані рубрики й категорії матеріалів та інформації, які направлені на відкритість та прозорість діяльності служби, поширюється інформація на інших вебресурсах. Завдяки інформаційній роботі громадяни та суб’єкти господарювання мають можливість отримувати дані для прийняття обґрунтованих рішень, виявляти й усувати порушення, дотримуватися вимог законодавства, правових норм і вимог державних органів, покращуючи свою конкурентоспроможність.
Інформування громадськості відбуваються і під час надання послуг, розгляду звернень, проведенні нарад, семінарів з представниками бізнесу.
Серед важливих питань, які піднімалися під час наради, було питання інформування власників тварин про ідентифікацію та реєстрацію тварин як ключового елементу державного контролю за епізоотичною ситуацією та гарантії простежуваності продукції тваринного походження. Ця тема є однією з актуальних, оскільки це не лише про приведення у відповідність даних Єдиного державного реєстру тварин до наявного поголів’я, а жива щоденна робота: з власниками, з документами, з інформацією, яка має бути точною та своєчасною.
Ідентифікація тварин необхідна для безпеки харчових продуктів, оскільки дозволяє відстежити шлях тварини від ферми до столу; контролю за поширенням хвороб, що важливо для здоров'я тварин та людей; відновлення загублених домашніх улюбленців за допомогою електронних паспортів; підтримки фермерів через доступ до державних програм та дотацій; а також для виконання міжнародних зобов'язань та зміцнення довіри до української продукції на світових ринках.
Під час наради окреслені пріоритетні напрямки діяльності на найближчий час та взяті на контроль питання, які потребують негайного вирішення.