Фахівці Вінницького міського управління перевірили безпечність умов для перебування дітей та персоналу в освітніх закладах
опубліковано 26 вересня 2022 року о 09:43

В 2022-2023 навчальному році, під час дії воєнного стану, на території Вінницької міської територіальної громади з 51 закладу загальної середньої освіти в 5 приватних запроваджена очна форма навчання, а в 31 – змішана. В усіх інших закладах запроваджено виключно дистанційне навчання.

Серед закладів дошкільної освіти, наразі в місті функціонують 17 комунальних ДНЗ, 1 приватний та 3 дошкільних відділення приватних загальноосвітніх закладів, в які здійснюється прийом дітей працівників критичних інфраструктур, а також внутрішньо-переміщених осіб.

В усіх функціонуючих дошкільних та загальноосвітніх закладах створені безпечні умови для перебування дітей та персоналу під час дії сигналу "Повітряна тривога". У разі небезпеки використовуються власні або поруч розташовані захисні споруди в підвальних приміщеннях, які, за результатами комісійних обстежень за участю представників департаменту освіти Вінницької міської ради, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Держпродспоживслужби, рекомендовано до використання як найпростіші укриття. Кількість дітей, які можуть відвідувати той чи інший заклад освіти, обмежена максимальною кількістю місць в укритті.

В частині навчальних закладів тривають роботи з дообладнання найпростіших захисних споруд, адже умови, навіть тимчасового перебування дітей, повинні залишатися безпечними та комфортними. Під час ремонтних робіт приміщення облаштовуються системами примусової вентиляції, обладнуються внутрішні санвузли, проводиться заміна системи електропостачання та необхідні ремонти поверхонь. Крім того, захисна споруда оснащується електрогенераторами та обігрівачами. Кожне капітально відремонтоване укриття перед початком використання обов’язково комісійно обстежується на відповідність встановленим вимогам.

Фахівці Вінницького міського управління звертають увагу на санітарно-технічний стан приміщення, наявність умов для дотримання особистої гігієни, забезпеченість питною та технічною водою, медикаментами. Не залишається поза увагою і питання створення запасу, а також умов зберігання харчових продуктів.

Під час обстежень надаються рекомендації щодо дотримання протиепідемічних заходів під час перебування у захисних спорудах, спрямованих на попередження розповсюдження коронавірусної інфекції.

В такий непростий час збереження життя та здоров’я маленьких українців є прерогативою усіх державних служб та можливе тільки завдяки спільним злагодженим зусиллям.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux