Теорія і практика формування здорової харчової поведінки людини - такою стала тема семінару-практикуму для педагогічних працівників закладів освіти, в якому у якості спікерів взяли участь фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Під час семінару розглядалися особливості організації повноцінного, безпечного та якісного харчування здобувачів освіти в умовах воєнного стану.
Учасників було проінформовано про способи та технологічні моделі організації харчування, режим харчування, основні вимоги щодо технології приготування страв.
Особливу увагу фахівці Держпродспоживслужби області звернули на зміни до Порядку з організації харчування у закладах освіти, яким, зокрема передбачено застосування таких моделей організації харчування як базова кухня, опорна кухня, фабрика-кухня.
Окремо було акцентовано на питаннях організації питного режиму в закладах освіти.
Також учасникам нагадали про основні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР (системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, які є визначальними для безпечності харчових продуктів) в закладах освіти, яка гарантує, що харчові продукти готуються та зберігаються відповідно до встановлених санітарних норм та правил.
Під час заходу фахівці служби надали слухачам практичні рекомендації щодо окремих норм законодавства.