Держпродспоживслужба вживає заходи для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час відзначення Рош-ха-Шана
опубліковано 08 вересня 2023 року о 15:00

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін провів нараду щодо підготовки до паломництва хасидів, зокрема в частині підтримки санітарного та епідемічного благополуччя під час масових заходів у зв’язку із святкуванням Рош-ха-Шана.

Сергій Захарін наголосив, що цього року очікується приїзд понад 30 тис. прочан, найбільша кількість паломників перебуватиме в м. Умань в період з 10 до 17 вересня. Особлива увага - належна організація розміщення гостей, забезпечення стабільної санітарно-епідемічної ситуації, дотримання правил безпечного харчування. Також було наголошено на актуальність оперативного співробітництва з місцевими органами влади та представниками інших відомств.

Фахівці Держпродспоживслужби провели робочі зустрічі із представниками суб’єктів господарювання, задіяних в обслуговуванні Рош-ха-Шана, надано пропозиції щодо профілактики порушень законодавства, розроблено відповідні пам’ятки для підприємств сфери торгівлі, ресторанного господарства, готелів тощо.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаський області Олена Бойко зазначила, що проводяться відповідні організаційно-практичні заходи, спрямовані на ефективне виконання завдань і заходів в межах наявної компетенції, налагоджено постійну комунікацію з обласною адміністрацією та всіма службами. Санітарно-епідеміологічна ситуація в регіоні повністю контрольована.

Начальник Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова повідомила, що фахівці модернізували комплексні плани санітарної охорони території паломництва, розробили заходи з попередження виникнення інфекційних хвороб, уточнили алгоритми забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя прочан та населення території м. Умань на період святкування Рош-ха-Шана. Також порушила питання посиленого контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та у закладах готельного обслуговування.

«Проведено необхідні підготовчі роботи для забезпечення паломництва хасидів на святкування Рош-ха-Шана, а також підтримки нормальної життєдіяльності Умані в цей період. Проводиться постійний моніторинг факторів ризику й епізоотичної ситуації на відповідній території. Направлено відповідні пропозиції щодо усунення виявлених порушень вимог чинного законодавства, поінформовано органи влади. Також приділяємо увагу санітарно-просвітницькій та роз’яснювальній роботі серед населення та суб’єктів господарювання з питань профілактики виникнення інфекцій, харчових отруєнь тощо», - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux