Фахівці територіальних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області беруть активну участь у заходах з підготовки до літнього сезону відпочинку та оздоровлення дітей.
Зокрема, фахівці Куликівського територіального управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області взяли участь у нараді, де обговорювались актуальні питання підготовки до оздоровчого періоду в закладах дошкільної освіти та затвердження меню на літній сезон.
Також, на заході йшла мова про особливості цьогорічної організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку. Особливу увагу учасники зібрання, на якому, крім фахівців Держпродспоживслужби, також були присутні представники освітянського загалу громади, звертали на збільшення кількості овочів та фруктів у дитячому меню і внесення змін до норм споживання основних груп харчових продуктів, в тому числі у закладах дошкільної освіти.
Зокрема, наголошувалось на виключенні з меню ковбасних виробів, зменшенні вмісту солі та цукру у готових стравах, на використанні соків і напоїв без додавання цукру та підсолоджувачів. Смажені вироби мають бути замінені на такі, що готуються на пару, відварюються, тушкуються або запікаються у духовій шафі, зазначали фахівці Куликівського територіального управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.
Крім того, представники територіального управління Держпродспоживслужби області, ознайомили освітян з новими вимогами щодо меню-розкладки, яке має бути розраховано не на два, а на чотири тижні і відповідно до сезону.