Фахівці структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області проводять активну роботу у напрямку профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій
опубліковано 25 червня 2021 року о 09:06

Для попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення та в організованих колективах фахівці територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснюють постійну роботу щодо контролю за дотриманням законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Зокрема, фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ніжинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області проводять посилену роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у закладах громадського харчування, наголошують на безперечному дотриманні вимог санітарного законодавства  та обмежувальних заходів,  що діють в умовах адаптивного карантину. З працівниками закладів  проводять бесіди, також їм вручили  пам’ятки.

Фахівці відділу безпечності харчових продуктів Ніжинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області також відвідують заклади освіти, контролюють виконання гігієнічних вимог на потужностях, де здійснюється виробництво харчових продуктів. Зокрема, акцентують увагу на дотриманні температурного режиму під час зберігання харчових продуктів,  всіх вимог чинного законодавства при приготуванні готових страв,  правил особистої гігієни та своєчасності проходження медичних оглядів персоналом.  

Щоб попередити появу кишкових інфекцій та харчових отруєнь, фахівці Семенівського управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області також провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з операторами ринку, що займаються виробництвом та реалізацією харчових продуктів. Особливу увагу звертали на дотримання вимог щодо якості продовольчої сировини, закуплених товарів, харчових продуктів та напівфабрикатів, їх упаковки, маркування, транспортування, приймання, умов реалізації, строків придатності до споживання, забезпеченість холодною і гарячою проточною водою приміщень тощо.

Відповідну роз’яснювальну роботу здійснюють і фахівці Сосницького структурного підрозділу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області. Під час зустрічей з представниками сфери громадського харчування фахівці звертають увагу на здійснення профілактичних заходів, які покликані унеможливити виникнення спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux