Через виявлені порушення санітарних норм та правил наметовий табір у Кіровоградській області так і не відкрився
опубліковано 25 червня 2021 року о 12:50

Біля с. Клинці планувалося відкриття дитячого наметового табору для відпочинку та проведення туристичних заходів протягом трьох днів. Фахівці Кропивницько-Соколівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області під час попереднього обстеження наметового табору виявили низку порушень санітарних норм та правил.

За результатами обстеження визначили, що територія табору не підготовлена для відпочинку та встановлення наметів: не розчищена, не прибрана, не зонована. Заходи проти комах, кліщів, потрапляння змій – не проведені, також на запланованій до використання території не видалені дикорослі гриби.

В таборі не створені умови для харчування дітей, крім того, був відсутній надавач послуги з організованого харчування (постачальник не зареєстрований у державному реєстрі потужності, що є порушенням статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», планувалося харчування за участі батьків), не представлені режим дня та примірне меню.

Для питних цілей та господарсько-побутових потреб планувалось використовувати воду з громадського колодязя. Відповідно до результатів досліджень питна вода у колодязі за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2-4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Чищення та дезінфекція колодязя не проводилися.

Не створені умови для дотримання особистої гігієни дітей та працівників табору. Не облаштована санітарно-побутова зона (душові, умивальники, туалети для дітей та персоналу тощо). Не вирішено питання збору твердих побутових відходів та їх подальшої утилізації. Табір не забезпечений миючими та дезінфікуючими засобами.

Окрім цього, не організовані протиепідемічні заходи (табір не забезпечений антисептиками для обробки рук, безконтактним термометром, засобами індивідуального захисту, ємностями для використаних засобів індивідуального захисту тощо). Не вирішено питання надання медичної допомоги дітям.

До всього, про місце розміщення наметового табору керівник (засновник) не повідомив органи Держпродспоживслужби і Кіровоградській області, що є порушенням вимог Державних санітарних норм та правил влаштування, утримання та організації режиму діяльності дитячих наметових містечок, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 07 лютого 2012 року № 89.

З керівником наметового табору проведена роз’яснювальна робота щодо необхідності дотримання вимог Державних санітарних норм та правил влаштування, утримання та організації режиму діяльності дитячих наметових містечок, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 07 лютого 2012 року № 89.

Враховуючи вищезазначене, з метою недопущення ускладнення епідеміологічної ситуації, збереження життя та здоров’я дітей наметовий табір не отримав згоду на початок роботи.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux